24 Οκτωβρίου 2021

Erevnapress.eu

Η Διαδικτυακή Φωνή του πολίτη

Μίκης Θεοδωράκης: Η προσωρινή διαταγή για το γραφείο τελετών – Κανονικά το λαϊκό προσκύνημα

Εξέλιξη υπάρχει στην υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων σχετικά με την τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη για τον τόπο ταφής του.

Ειδικότερα, με νέα προσωρινή διαταγή δίνεται το δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να επιλέξουν και το γραφείο τελετών.

Η οριστική δικαστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αύριο το πρωί στις 08:00. Οι εκτελεστής, μετά την εξέλιξη αυτή, σημειώνουν πως το λαϊκό προσκύνημα θα εκτελεστεί κανονικά.

Λίγη ώρα πριν την έκδοση της νέας προσωρινής διαταγής, στη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, οι δύο πλευρές -ο εκτελεστής της τελευταίας βούλησης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Γ. Αγοραστάκης, και οι συγγενείς του, Μυρτώ Θεοδωράκη, Μαργαρίτα και Γιώργος- εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να ακολουθηθεί η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη. Από την πλευρά της, πάντως, η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη ανέφερε πως «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της», με εξαίρεση το θέμα ανάθεσης επιλογής γραφείου, καθώς κατά την ίδια, θα πρέπει να επιλέγει το συγκεκριμένο γραφείο που έχει ήδη ασχοληθεί με το ζήτημα.

Θέμα ωρών θεωρείται ότι είναι η έκδοση της απόφασης για την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων σχετικά με την τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη σχετικά με τον τόπο ταφής του.

Στη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, οι δύο πλευρές -ο εκτελεστής της τελευταίας βούλησης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Γ. Αγοραστάκης, και οι συγγενείς του, Μυρτώ Θεοδωράκη, Μαργαρίτα και Γιώργος- εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να ακολουθηθεί η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη.

Μάλιστα, o πληρεξούσιος δικηγόρος του Γ. Αγοραστάκη δήλωσε ότι παραιτείται του αιτήματος για το συγκεκριμένο γραφείο τελετών, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες. «Για να εκτελεστεί η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, παραιτείται ως προς την επιλογή γραφείου τελετών με τη δήλωση ότι διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του γραφείου σύμφωνα με τη ρητή δέσμευσή του εκλιπόντος» ανάφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι «μιλάμε για μια κορυφαία προσωπικότητα γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι απλά ένας νεκρός».

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  Οι δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και οι καμένες εκτάσεις από το 1985 μέχρι σήμερα