24 Οκτωβρίου 2021

Erevnapress.eu

Η Διαδικτυακή Φωνή του πολίτη

Ανασχηματισμός – Κυβερνητικές πηγές: Γιατί υπουργοποιήθηκαν Αποστολάκης, Πλεύρης, Θεοδωρικάκος

Ποια η στόχευση των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα

«Προωθητικό» και όχι «τιμωρητικό», χαρακτήριζαν κυβερνητικές πηγές τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ανακοίνωσε νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Εξειδικεύοντας τις αποφάσεις του πρωθυπουργού για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ο ανασχηματισμός «αξιοποιεί την εμπειρία όχι μόνο την πρόσφατη αλλά και της τελευταίας διετίας συνολικά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της λογικής αποτελούν οι αλλαγές στα Υπουργεία Υγείας , Προστασίας του Πολίτη και στην Πολιτική προστασία που σήκωσαν τεράστιο βάρος τα προηγούμενα δύο χρόνια. Έρχεται, λοιπόν, να δώσει νέα πνοή και είναι προσανατολισμένος στις προκλήσεις της επόμενης περιόδου».

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν πως ο ανασχηματισμός «δεν προκαλεί ασυνέχειες σε καθοριστικούς τομείς του κυβερνητικού  έργου που αφορούν την ανάπτυξη, τις υποδομές,  την απορρόφηση πόρων. Δείχνει την προσήλωση και την υποστήριξη της κυβέρνησης σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις που αφορούν το μέλλον της νέας γενιάς στην παιδεία, την εργασία και την ασφάλιση των νέων ανθρώπων» και συνέχιζαν:

«Οι αλλαγές επίσης αποτυπώνουν το γεγονός ότι  η κυβέρνηση έχει ένα απολύτως θετικό έργο την τελευταία διετία. Για αυτό και ο βασικός κορμός δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει.  Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν αλλαγές για τις αλλαγές ή για επικοινωνιακούς λόγους. Ο  πρωθυπουργός έχει δείξει και στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις ότι οι κινήσεις του στον τομέα αυτό είναι καλά ζυγισμένες, σωστά προσανατολισμένες και πάντοτε σε συνάφεια με τις βασικές αρχές της διακυβέρνησης του».

Επεξηγώντας τους λόγους που επελέγη η υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως ο πρωθυπουργός «επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής, μια υπερκομματική προσωπικότητα, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε  την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019. Ο  κ. Αποστολάκης ήταν αρχηγός ΓΕΝ  από το 2013 έως το 2015 και. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2015 έως το  2019, και υπουργός εθνικής άμυνας.  Έχει την  ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά  το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου με βάση  πολύχρονη εμπειρία του στις ένοπλες δυνάμεις τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης».

Διάβασε και αυτό  Στις 17:00 οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων

Ως προς την επιλογή να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της υγείας ο Θάνος Πλεύρης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο «γνωρίζει όσο λόγοι πολιτικοί τον τομέα της υγείας. Οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες , οι συνολικές παρεμβάσεις του αλλά και η επαγγελματική του εμπειρία επιβεβαιώνουν τη διαπίστωση αυτή και αποτελούν εχέγγυα για την δυνατότητα του να ανταποκριθεί  με επιτυχία στο νέο κύκλο προκλήσεων που ανοίγονται  για τον τομέα της υγείας».

Χαρακτήρισαν εξάλλου, σημαντική είναι η προσθήκη της κας Ασημίνας Γκάγκα, προέδρου του ΚΕΣΥ γιατρού που βρέθηκε αυτά τα 2 χρόνια στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Τέλος για την επιστροφή του Τάκη Θεοδωρικάκου στην κυβέρνηση, οι ίδιες πηγές ανέφεραν: Αυτό «δείχνει ανάμεσα στα άλλα ότι όποιος βγαίνει από την κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι δεν επιστρέφει σε αυτή. Τα πολιτικά χαρακτηριστικά του νέου υπουργού σε συνδυασμό με την διάρθρωση και τη δομή του υπουργείου δημιουργούν την ικανή συνθήκη για να ανταποκριθεί το υπουργείο στο κρίσιμο και πολύπλευρο ρόλο του».

Facebook Comments Box