24 Οκτωβρίου 2021

Erevnapress.eu

Η Διαδικτυακή Φωνή του πολίτη

«Ο Δένδιας καταγγέλλει την Τουρκία στο Ισραήλ»

Δεν πέρασαν απαρατήρητες οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ για σχέσεις Τουρκίας – Ταλιμπάν

«Ο Δένδιας καταγγέλλει την Τουρκία στο Ισραήλ», σχολιάζουν δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, για τα όσα ανέφερε από την Ιερουσαλήμ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, για τις σχέσεις της Άγκυρας με τους Ταλιμπάν και τη Χαμάς.

Στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών, άφησε αιχμές για την προσπάθεια της Τουρκίας να προσεταιριστεί το νέο καθεστώς στο Αφγανιστάν. Σχολιάζοντας στους ομολόγους του, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γιαΐρ Λαπίντ, τις εξαιρετικά ανησυχητικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ο κ.Δένδιας επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Θρησκευτικός φανατισμός, τρομοκρατία, ένα “τόξο φονταμενταλισμού” που εκτείνεται από τη Βόρεια Αφρική στην Ανατολική Μεσόγειο και φτάνει μέχρι την Κεντρική Ασία και το Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν θεωρούν την Τουρκία σύμμαχο, έκαναν σαφή δήλωση ότι η Τουρκία είναι μια φιλική χώρα. Και η Χαμάς τους συνεχάρη».

EIKONA1

Τουρκικά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, παρουσιάζουν τη νέα τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ, κάνοντας λόγο πως πρόκειται για «κοινή συμμαχία κατά της Τουρκίας» και σημειώνοντας με έμφαση τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ, πως εκτός από τις τρεις χώρες στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας συμμετέχουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία και η Αίγυπτος, διαμορφώνοντας ένα πλέγμα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  Στην Ελλάδα ο Μπομπ Μενέντεζ - Τι σηματοδοτεί η επίσκεψή του