22 Μαΐου 2022

Erevnapress.eu

Η Διαδικτυακή Φωνή του πολίτη

Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου: Κλιμάκιο σεισμολόγων στη Θήβα – Σε επιφυλακή για τον Εγκέλαδο

Σε εξέλιξη βρίσκεται, ακόμη, από τις 21:30, η συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, ώστε να γίνει σωστή προετοιμασία για παρακολούθηση του φαινομένου των συνεχών σεισμικών δονήσεων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠΕυθύμιος Λέκκας, εισηγήθηκε στα μέλη της Επιτροπής να μεταβούν άμεσα στην περιοχή της Θήβας οι σεισμολόγοι και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, για να εξετάσουν την κατάσταση, αλλά και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι».

Όπως είπε νωρίτερα στο protothema.gr ο σεισμολόγος και μέλος της Επιτροπής, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, η δραστηριότητα στη Θήβα είχε απασχολήσει τους ειδικούς και στις 21 Ιουλίου, μαζί με το Αρκαλοχώρι. Από τον Ιούλιο έως και τώρα στην περιοχή της Θήβας έχουν καταγραφεί πάνω από 1.700 δονήσεις, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και προσέθεσε ότι η Πολιτεία οφείλει να είναι έτοιμη.

«Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και αναλόγως του τι θα προκύψει, θα διαβιβάσουμε το πόρισμα της επιτροπής στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που θα αποφασίσει αν θα πρέπει να ληφθούν και ποια μέτρα, αν θα ενεργοποιηθεί και πως το σχέδιο Εγκέλαδος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  Φωτιά στην Κερατέα: Σε ποιους δρόμους διακόπηκε η κυκλοφορία